Όταν η Κατακρεούργηση του Γενικού Συμφέροντος εξυμνείται ως Υπέρτατη Αξία

Βασίλης Δημ. Χασιώτης

Προχθές στη Βουλή, έγινε το αναμενόμενο (με βάση την πολυετή πλέον μνημονιακή μας εμπειρία).
Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβληθεί νωρίτερα επί του συζητούμενο νομοσχεδίου για το νέο Μνημόνιο.
Όπως το έθεσε η υπουργός εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, και ασφαλώς όπως το θέτει όλη η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία, δεν υπάρχει ζήτημα «αντισυνταγματικότητας».
Τι κι αν ΟΛΑ τα ΑΝΩΤΑΤΑ Δικαστήρια της χώρας, Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο, εν ολομελεία αποφασίζουν και κηρύσσουν αντισυνταγματικούς διάφορους (τους πιο κύριους) μνημονιακούς νόμους, τι κι αν ακόμα και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, μόλις προχτές κι αυτή διέγνωσε ως αντισυνταγματικά μέτρα που ήδη συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ, για να......
είμαστε δίκαιοι, μνημονιακές κυβερνήσεις και κυβερνητικές πλειοψηφίες, δίνουν τις δικές τους ερμηνείες, και επί τη βάσει αυτών, προχωρούν στη νομοθέτηση και την εφαρμογή των όποιων μέτρων.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι κυβερνητικές τους πλειοψηφίες, έχουν υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, και πορεύονται με βάση τις δικές τους ερμηνείες. Φυσικά, εδώ, η αντίρρηση θα υπήρχε ακόμα κι αν οι δικές τους απόψεις ήταν κατάδηλα οι ορθές, σε αντίθεση με αντίστοιχες της Δικαιοσύνης, σε θέματα συνταγματικότητας, όμως, σε μια Δημοκρατία, μια κυβέρνηση και μια Βουλή, είναι υποχρεωμένοι, να τηρούν τους νόμους, διότι, η άρνηση εκτέλεσης των Δικαστικών αποφάσεων και η νομοθέτηση και εφαρμογή νόμων των οποίων η συνταγματικότητα στηρίζεται στην δική τους και μόνο άποψη, ισοδυναμεί με ένα είδος «αυτοδικίας», με την έννοια, πως η κυβέρνηση και η Βουλή, «παίρνουν το νόμο στα χέρια τους», όχι διότι η Δικαιοσύνη δεν αποφαίνεται, μα διότι δεν αποφαίνεται σύμφωνα με την δική τους άποψη, αν και εν προκειμένω, είναι ορθότερο να μιλάμε για υποστήριξη ΞΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ, πράγμα πολύ χειρότερο.
Έτσι, τα όσα η κυβέρνηση επικαλείται για την παράκαμψη του ζητήματος της αντισυνταγματικότητας, δηλαδή, πως, τα μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να ληφθεί η «συμφωνία» για το χρέος, (με ποιο περιεχόμενο και ποιους όρους, αυτό θα το δούμε, όταν αυτό έρθει ως θέμα προς συζήτηση), και όπως το έθεσε η υπουργός εργασίας στη Βουλή χτες, προχτές, τούτο το γεγονός, μαζί με «την έξοδο από την επιτροπεία», «…συνιστά τον λόγο υπέρτερου συμφέροντος», ασφαλώς, και είναι τα ίδια πράγματα που ακούμε εδώ και εφτά χρόνια Μνημονίων.
Όμως, τίποτα από όσα σήμερα προβάλλονται ως λόγοι «»υπέρτερου συμφέροντος», δεν προβάλλονταν όλα τα μνημονιακά χρόνια που προηγήθηκαν, κι όχι μόνο αυτοί μα ακόμα περισσότεροι, και κανένα από τα σχετικά επιχειρήματα, δεν αντικρούονταν, όταν δεν λοιδορούνταν, σταθερά από τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα, όχι απλά στο επίπεδο των πολιτικών δηλώσεων, μα και μέσω εμβριθών επιστημονικών αναλύσεων, εγκύρων νομικών του κόμματος και ήδη προβεβλημένων κυβερνητικών ή κοινοβουλευτικών στελεχών του.
Δυστυχώς, όμως, τούτο το Υπέρτερο Γενικό Συμφέρον, τούτο το Υπέρτερο Εθνικό Συμφέρον, είναι μια έννοια, που δεν θα ήταν δυνατό να μείνει αλώβητη και να μην κακοποιηθεί έως εξευτελισμού της, την Εποχή της Μνημονιακής Αθλιότητας.
Την εποχή κατά την οποία, η Αθλιότητα έχει κατισχύσει, αλλοιώνοντας και αλλοτριώνοντας χαρακτήρες και συνειδήσεις, και δεν αναφέρομαι μόνο στους πολιτικούς.
Έτσι, από την υπερήφανη δήλωση του νυν πρωθυπουργού, τον Φλεβάρη του 2015 στη Βουλή, πως ήταν η κυβέρνησή του, η κάθε λέξη του Συντάγματος, έφτασε, κι αυτή η κυβέρνηση, με την κυβερνητική της πλειοψηφία, για την ακρίβεια, κατάντησε, στο να επιχειρηματολογεί με τρόπους όπως ο παραπάνω.
Όμως, απευθυνόμενος στη κυβέρνηση και τη κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό που έχω να πως είναι ότι κανένα γενικό συμφέρον δεν εξυπηρετείτε, όχι με τους νόμους σας, αυτό το κτητικό «σας» θα σας κολάκευε, διότι απλούστατα κανένα Μνημόνιο δεν υπήρξε «ελληνικός» Νόμος, δηλονότι Νόμος κάποιας ελληνικής κυβέρνησης. Όλοι τους επιβληθήκαν, άλλοτε με τον γυμνό εκβιασμό, άλλοτε με τη γυμνή κοινοβουλευτική και όχι μόνο βία, (π.χ., η ξένη «παρέμβαση» είχε όλα τα χαρακτηριστικά της «βίας» σε συγκεκριμένες κρίσιμες περιόδους των Μνημονίων), σε κάθε όμως περίπτωση με τρόπο εξευτελιστικό της λειτουργίας των Θεσμών και των προσώπων που τους εκπροσωπούν της Ελληνικής -πώποτε- Δημοκρατίας, τουλάχιστον με τον τρόπο που εγώ εισπράττω και ερμηνεύω τα πράγματα.
Τα εξυπηρετούμενα συμφέροντα, είναι πολύ ειδικά και η επαφή τους με το Ελληνικό Υπέρτερο Γενικό συμφέρον, ακόμη, εδώ και εφτά χρόνια, αναλύεται άλλοτε με τα πιο ισχυρά μικροσκόπια μπας κι εντοπιστεί σε κάποια γωνιά του πυρήνα ενός κυττάρου, ανάμεσα σε ένα πλήθος άλλων δισεκατομμυρίων κυττάρων, κι άλλοτε αναζητείται με τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια μήπως κι εντοπιστεί σε κάποια γωνιά κανενός ξεχασμένου πλανήτη, σε κάποιο απόμακρο γαλαξία στις εσχατιές του Σύμπαντος. Πάντως, στη Γη, αποκλείεται να υπάρχει.
Έτσι λοιπόν είστε, συμπεραίνω, από πάνω και εθνικά υπερήφανοι που υπερασπίζεστε το έτσι από σας οριζόμενο Υπέρτερο Γενικό Συμφέρον!
Όλα εν ονόματι αυτού του δύστυχου γενικού  συμφέροντος έγιναν όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια!
Η είσοδός μας στα Μνημόνια εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Ο Μνημονιακός Μονόδρομος εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας επιβλήθηκε!
Τα βαθιά υφεσιακά μέτρα εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας επιβλήθηκαν!
Η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25% τουλάχιστον εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η μετατροπή του αρχικού χρέους από κυρίως ιδιωτικού χαρακτήρα και υπαγόμενου στο ελληνικό Δίκαιο σε διακρατικό και υπαγόμενο στο αγγλικό Δίκαιο εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η στοχευμένη και κατά απόλυτη προτεραιότητα, λεηλασία την μικρομεσαίων ιδιωτικών εισοδημάτων και περιουσιών εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η συστηματική λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η συστηματική λεηλασία που έγινε μέσω του PSI των περιουσιών διάφορων ΝΠΔΔ και μικροομολογιούχων εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Ο σταδιακός αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας που επιβάλλουν τα Μνημόνια, όχι μονάχα στο επίπεδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μα και της μεγάλης, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η βίαιη ρευστοποίηση των οικονομικών δαπανών του ελληνικού Κράτους τον τελευταίο μισό τουλάχιστο αιώνα κοινωνικού χαρακτήρα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και των υποδομών και το ξεπούλημά τους σε εξευτελιστικές τιμές σε ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα κατά προτίμηση ξένα, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες που οδηγήθηκαν σε υποχρεωτική μετανάστευση στο εξωτερικό, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Τα εκατομμύρια των ανέργων, των οιονεί ανέργων (εργαζόμενοι μερικές ώρες την εβδομάδα η μερικές μέρες τον μήνα, όπως και οι μη καταγεγραμμένοι), εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Τα εκατομμύρια των μισθωτών που απασχολούνται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Οι χιλιάδες συμπολιτών μας που δολοφονήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές και καταγράφονται στατιστικά ως αυτοκτονίες, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η μαζική και χωρίς τάσεις αναστροφής φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Η άνευ όρων εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Ο δημόσιος εξευτελισμός των πολιτειακών Θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας από τα όργανα των Δανειστών, εικόνες ντροπής που ζούμε όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, ασφαλώς αν όχι με την προτροπή τους οπωσδήποτε με την ανοχή τους που ισοδυναμεί με προτροπή, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας επιτρέπεται να συμβαίνει!
Η συστηματική και πανθομολογούμενη κουρελοποίηση του Συντάγματος της χώρας μας, με αποκορύφωμα τον δημόσιο διασυρμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης, της οποίας οι αποφάσεις που κηρύσσουν αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους αγνοούνται επιδεικτικά και ακολούθως οι χαρακτηρισθέντες ως αντισυνταγματικοί νόμοι, απλά επαναλαμβάνονται ως προς το περιεχόμενό τους σε άλλους νόμους με ακόμα πιο αντισυνταγματικό περιεχόμενο, όπως συμβαίνει στα υπό συζήτηση μέτρα που τούτες τις μέρες συζητούνται στη Βουλή, ασφαλώς εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Το τσαλαπάτημα της Εθνικής μας Αξιοπρέπειας και Υπερηφάνειας, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Ή υπαγωγή του εθνικού μας πλούτου και της εθνικής περιουσίας στο Υπερταμείο, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η μη διεκδίκηση των οφειλών μας από το γερμανικό κατοχικό δάνειο, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Η συστηματική αποφυγή που ισοδυναμεί με ευθεία προστασία κάθε μέτρου που θα έπληττε καίρια την διαχρονική Μεγάλη Διαπλοκή, Μεγαλοφορο-εισφοροδιαφυγή, το οργανωμένο λαθρεμπόριο, κ.λπ., εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Η θεσμική ατιμωρησία που ισχύει στο τόπο μας, για συγκεκριμένα συμφέροντα που κάποιος πρωθυπουργός στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει ως «εθνικούς νταβαντζήδες», εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας συμβαίνει!
Ο μη λογιστικός έλεγχος του χρέους και ο έλεγχος της νομιμότητάς του, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας γίνεται!
Η μνημονιακή απαγόρευση να μην δικαιούμαστε ούτε καν να αναζητούμε άλλες πιο συμφέρουσες και με πιο ανθρώπινους όρους δανεισμού πηγές χρηματοδότησής μας, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας συμφωνήθηκε!
Η ουσιαστική επιβολή embargo ήδη από το πρώτο Μνημόνιο στην υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών στη χώρα, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Η ουσιαστική απαγόρευση της χώρας να αναζητήσει διεθνείς οικονομικές συνεργασίες με χώρες που το Βερολίνο δεν εγκρίνει, εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας έγινε!
Όλα τα ανωτέρω έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται εν ονόματι του Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος της χώρας!
Όμως, όλα τα παραπάνω και άλλα εξίσου σημαντικά που δεν αναφέρθηκαν, αποτελούν τον ορισμό της εκτέλεσης αν όχι δολοφονίας του Υπέρτατου Εθνικού μας Συμφέροντος.
Όλα τα παραπάνω και άλλα εξίσου σημαντικά που δεν αναφερθήκαν, αποτελούν τον ορισμό της  Κατακρεούργησης του Υπέρτατου Εθνικού μας Συμφέροντος, της Αξιοπρεπούς Επιβίωσης, της Διασφάλισης των Πόρων για την Ελληνική Οικονομική Ανάπτυξη και του Κοινωνικού Κράτους.
Μιας Κατακρεούργησης, προκειμένου ο κάθε Χασάπης, με πρώτον το Βερολίνο, να λάβει την προκαθορισθείσα γι' αυτόν μερίδα.