Εκλογές παρωδία στην Αλβανία – Αγόραζαν με 50 ευρώ την ψήφο και δέρνονταν μεταξύ τους

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2017 στην Αλβανία απέδειξαν ότι η χώρα αυτή είναι εντελώς ακατάλληλη για να ανήκει στον δυτικό κόσμο.

Τεράστια ποσά σπαταλήθηκαν από τα τρία μεγάλα κόμματα για την εξαγορά ψήφων, με τους Αλβανούς πολίτες σε μεγάλο ποσοστό να θεωρούν αυτονόητο ότι η ψήφος τους κοστίζει κοντά στα 50 ευρώ....


Βίντεο και φωτογραφίες έχουν πλημμυρίσει το αλβανόφωνο διαδίκτυο, όπου το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο για χρηματισμό ψηφοφόρων.

Μόνο το Σάββατο, την παραμονή των εκλογών, έγιναν 250 καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και συνελήφθησαν 25 άτομα.

Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν οι τραμπουκισμοί, η χρήση πυροβόλων όπλων και με τραυματισμούς, οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων, οι απειλές, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί.

Τα περιστατικά που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ και μέσω των social media είναι πάμπολλα, θα παραθέσουμε κάποια ενδεικτικά γιατί δεν μας φτάνουν χιλιάδες λέξεις για μια πλήρη καταγραφή της αλβανικής ζούγκλας.

Οι Αλβανοί κομματάρχες για να ελέγχουν ότι τα χρήματα που έδωσαν για να αγοράσουν ψήφους δεν πήγαν χαμένα, ζητούσαν από τους πολίτες που χρηματίστηκαν να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιο, ώστε να φαίνεται ότι ψήφισε το κόμμα για το οποίο πληρώθηκε.

Ο τηλεοπτικός σταθμός TV Klan μετέδωσε το Σάββατο ένα βίντεο, στο οποίο ένα μέλος της Εκλογικής Επιτροπής στην πόλη Βόρα κοντά στα Τίρανα, που ανήκει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, εξαγόραζε ψήφους πολιτών προς 40 ευρώ το κεφάλι.

Δείτε στο εν λόγω βίντεο τον κομματάρχη του Έντι Ράμα να κλείνει τη συμφωνία ενώ περπατά στον δρόμο και στη συνέχεια, μέσα στο αυτοκίνητό του, να πληρώνει τον ψηφοφόρο που ήταν όμως δημοσιογράφος με κρυφή κάμερα: