ΚΟΜΜΑΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΕΙΣ

0


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Όπως αποδεικνύεται τα πάντα - συμπεριλαμβάνονται λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, εμπρησμοί, στάχτη,  μπούρμπερη και αποκαΐδια- προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις (;).
Τελευταίο (;) αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα η πυρκαγιά στα Κύθηρα που αποτέφρωσε το 1/4 του δάσους του νησιού.
Τα Κόμματα βρήκαν άλλη μια - χρυσή; - ευκαιρία να αλληλοκατηγορηθούν ενώ η πυρκαγιά συνεχιζόταν !...
Η ευθύνη δεν αναζητήθηκε στους εμπρηστές, αλλά αλλού: Στον κο Δήμαρχο ο οποίος έτυχε να είναι ... Νεοδημοκράτης.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έστειλε επανειλημμένα επιστολές στους αρμοδίους και την Πυροσβεστική για περισσότερο από 2 χρόνια, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση (!).
Το σφάλμα του όμως είναι ότι δεν ανήκει στην Συμπολίτευση. Όταν λοιπόν η Αντιπολίτευση έψεξε την Κυβέρνηση για ολιγωρία, ανεπάρκεια, καθυστερημένη αντίδραση, και ο ίδιος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ελλείψεις, παραλείψεις και ανεπάρκειες των αρμοδίων, δόθηκε η ευκαιρία ταύτισης του.......
με το Κόμμα στο οποίο πρόσκειται.
Θα μου πείτε που βρίσκεται το περίεργο ή εντυπωσιακό. Μα, στο ότι δεν σκέφτηκε ότι θα τον πρόδιδε το ... "Κομματικό Δακτυλικό του Αποτύπωμα" (!).
Στο ότι - ευκαιρίας δοθείσης - ο αποπροσανατολισμός συνακολούθησε.
Η Κυβέρνηση, με σημαιοφόρο τον αρμόδιο κο Υπουργό της, επιτέθηκε με ασυνήθιστη σφοδρότητα στον τοπικό  Άρχοντα -ένοχο(;). Προσωπικά - και καλοπροαίρετα - θα δεχτώ ότι έχει, τυχόν , και ο ίδιος ευθύνες.  Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι ... φταίει η κομματική του ταυτότητα  επειδή διαμαρτύρεται;
Τι θα έκανε ο καθένας- ανεξάρτητα από κομματική ένταξη - στην θέση του; Θα καλούσε παραθεριστές να φορέσουν το μαγιό τους, να πάρουν τα κουβαδάκια τους τα παιδάκια και να τρέξουν να σβήσουν τις φωτιές, απολαυάνοντας το φλεγόμενο τοπίο;
Και, επιτέλους, πόσο θα συνεχιστεί η άφρονη, αηδιαστική, εμετική κομματικοποίηση κάθε γεγονότος;


Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που καίγονται τα σπίτια μας, ή ο Τόπος να ψάχνουμε τις κομματικές εντάξεις /ταμπέλες/προσκολλήσεις ημών και αλλήλων.
Αν εξαιρέσουμε τους: διανοητικά καθυστερημένους, τους ηθικά ακρωτηριασμένους, τους ιδεοληπτικούς, τους ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΥΣ , τους επαγγελματίες ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, δεν νομίζω πως ένας σώφρων άνθρωπος συγκινείται ή υιοθετεί τέτοιες αλλοπαρμένες συμπεριφορές/προσεγγίσεις .




ΥΓ Τα Κύθηρα σκεπάστηκαν από στάχτη και αποκαΐδια που δεν οφείλονται μόνον στις πυρκαγιές, αλλά και στους καμένους /αποτεφρωμένους εγκεφάλους, όλων των εμπλεκόμενων -και φυσικά ευθυνόμενων για παντελή έλλειψη πρόληψης και πυροπροστασίας.
      Αντί να σημαίνουν (μεταφορικά) : "Τον ιδεατό τόπο βουκολικής και ερωτικής  ατμόσφαιρας", θα είναι: καμένη  γή/χωματερή στάχτης και κουφαριών αλληλοεξοντωμένων κομματανθρώπων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)