Γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε Πασχαλάκη

Η απόφαση είχε παρθεί εσωτερικά εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες, αλλά είχε μείνει στο συρτάρι των ασπρόμαυρων, οι οποίοι αποφάσισαν να την ενεργοποιήσουν.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα γίνει ο έκτος (!) τερματοφύλακας που θα ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, αλλά κατ' ουσία θα είναι ο δεύτερος, πίσω από τον Ροδρίγο Ρέι....
Η απόκτηση του 28χρονου Έλληνα κίπερ έχει την δική τους λογική.

Το δεδομένο είναι ένα. Στον ΠΑΟΚ, όσο περνάνε οι μέρες, νιώθουν όλο και μεγαλύτερη σιγουριά για την επένδυση που έγινε στο πρόσωπο του Ροδρίγο Ρέι. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έχει αρχίζει να βγάζει στο γήπεδο όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι ασπρόμαυροι στον φάκελό του, τα οποία τους έκανε να χτυπήσουν την πόρτα της Γοδόι Κρουζ και να τον κάνουν στο τοπ-3 τον πιο ακριβών μεταγραφών της εποχής Σαββίδη.

Όταν λοιπόν απαντήθηκε το ερώτημα που αφορούσε τον βασικό κίπερ (που ήταν το Ρέι ή Οτσόα), το αμέσως επόμενο είχε να κάνει με το ποιος θα είναι ο "Νο2" με δεδομένη την απουσία του Παναγιώτη Γλύκου μέχρι τις αρχές του 2018.

Εντός ΠΑΟΚ υπήρχαν δυο σκέψεις. Η μία αφορούσε την απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα γνώριζε πως θα βλέπει... την πλάτη του Ρέι και θα είχε δείξει δείγματα γραφής σύμφωνα με τα οποία θα μπορούσε να "γεμίσει" τα γάντια του και η δεύτερη είχε να κάνει με την προώθηση του Σιαμπάνη σε ρόλο δεύτερου κίπερ.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπήκε για τα καλά στο κάδρο των ασπρόμαυρων ειδικά μετά την κίνησή του να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ, κάνοντας προσφυγή. Ο 28χρονος τερματοφύλακας προέρχεται από την καλύτερή του σεζόν με την φανέλα της ομάδας των Ιωαννίνων και στην Τούμπα ακόμα θυμούνται την ημέρα που... "έβγαλε τέσσερα χέρια" όπως έλεγαν τότε, και κράτησε ανέπαφη την εστία του ΠΑΣ στην αναμέτρηση της Τούμπας για το πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας τους ασπρόμαυρους σε μια οδυνηρή ήττα.

Ο κύβος ερρίφθη, με τον Πασχαλάκη να κερδίζει μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο έχουν μπει μπόνους συμμετοχών αλλά και μονοετούς ανανέωσης. Η σειρά των γκολκίπερ στην Τούμπα πλέον έχει ως εξής. Ο Ροδρίγο Ρέι είναι ο Νο1, με τον Αλέξανδρο Παπασχάλη να είναι ο Νο2. Πίσω τους βρίσκεται ο Μάριος Σιαμπάνης, ο 18χρονος που θα πλαισιώσει την τριάδα μέχρι την επιστροφή του Παναγιώτη Γλύκου. Ο Νίκος Μελίσσας αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός (στην Τούμπα έχουν προτάσεις καθώς πέρυσι έκανε καλή σεζόν στην Σπάρτη) ενώ για τον Ζέλικο Μπρκιτς αναζητείται φόρμουλα λύσης της συνεργασίας, με τον ΠΑΟΚ να του έχει γνωστοποιήσει πως αν βρει ομάδα, θα του δώσει την ελευθέρας του χωρίς να αξιώνει χρήματα.

Photo Credits: Eurokinissi