Λουτσέσκου: «Έτοιμοι Ελ Καντουρί-Μαουρίτσιο, τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα για εμάς»

0
Αναλυτικά τα μίλησε στη Nova εν όψει Απόλλωνα για: 

-την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Ήταν δύο πολύ καλές εβδομάδες για τους παίκτες που έμειναν εδώ. Είχαμε αρκετές απουσίες λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, αλλά πλέον είναι όλοι. Η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα ήταν πολύ καλή. Υπάρχουν παίκτες που είναι έτοιμοι και άλλοι που βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής, όσων αφορά τα νέα μέλη, ενώ κάποιοι αντιμετώπισαν και προβλήματα τραυματισμών. Είμαι όμως γενικά ικανοποιημένος, καθώς βλέπω μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση βλέπω βελτίωση, σωστή νοοτροπία και καλές αντιδράσεις. Όσων αφορά το τακτικό κομμάτι έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά και είμαι χαρούμενος γι αυτό»...

 -την ατάκα που είπε πως το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά για τον ΠΑΟΚ: «Το είπα γιατί είχα μία περίοδο να προετοιμάσω την ομάδα και να προσπαθήσω να περάσω τις δικές μου ιδέες, την ποδοσφαιρική μου φιλοσοφία και να αλλάξουμε κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού και την οργάνωση, χωρίς να έχουμε την πίεση των παιχνιδιών. Βρήκαμε χρόνο να πιέσουμε την ομάδα και να δουλέψουμε πάνω στο κομμάτι της τακτικής. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε αλλά μπορούμε να πούμε ότι βάλαμε τις βάσεις. Το σημαντικότερο για μένα είναι η νοοτροπία και αυτή έρχεται μέσω της σκληρής δουλειάς. Η σωστή νοοτροπία καλλιεργείται καθημερινά και είναι εκείνη που κάνει δυνατή μία ομάδα. Πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένη, ο καθένας να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για τον ίδιο αλλά και για τους συμπαίκτες του. Ένα από τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ είναι ότι παράγει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, ειδικά στην έδρα του. Υπάρχει όμως πρόβλημα στο τι γίνεται όταν η μπάλα χάνεται. Αυτό είναι καθαρά θέμα σωστής νοοτροπίας και καλλιεργείται καθημερινά. Στο προηγούμενο διάστημα είχαν επίσημα παιχνίδια και δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε πάνω σε όλο αυτό». 

-το φιλικό στο Βόλο: «Δεν έπρεπε να δεχθώ να γίνει αυτό το παιχνίδι. Είχαμε κάνει σκληρές προπονήσεις τις προηγούμενες δύο μέρες, αλλά το παιχνίδι ήταν ήδη κανονισμένο και δεν μπορούσαμε να το ακυρώσουμε. Θεωρώ ότι θα μας έκανε περισσότερο καλό αν κάναμε μία δυνατή προπόνηση. Το πιο θετικό ήταν ότι έπαιξαν παίκτες που ερχόταν από προβλήματα τραυματισμού όπως οι Κάνιας και Μπίσεσβαρ, αλλά να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Ελ Καντουρί. Η αλήθεια είναι πάντως ότι αυτά τα παιχνίδια δεν σημαίνουν τίποτα. Για μένα σημασία έχει η καθημερινή δουλειά που θα μας οδηγήσει στο να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παλεύουμε για την νίκη». 

-τις μεταγραφές της τελευταίας μέρας: «Οι Καντουρί και Μαουρίτσιο είναι ήδη έτοιμοι να παίξουν. Ο Ζαμπράνο θα χρειαστεί να προσαρμοστεί λίγο στα νέα δεδομένα. Ήρθε τελευταίος χρονικά, δουλεύει στο 100% και είναι… πεινασμένος για να παίξει. Ο μόνος, που η περίπτωσή του είναι λίγο πιο ιδιαίτερη, είναι ο Βιεϊρίνια . Προέρχεται από τραυματισμό και μακρά περίοδο αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους και πρέπει να τον προσέξουμε πολύ και να δούμε πως θα γίνει η επιστροφή του. Αλλά και αυτός δείχνει μεγάλη δίψα για να μπει κανονικά με την ομάδα. Πιστεύω ότι σε μία-δύο εβδομάδες θα έχουμε όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι παίκτες επιθετικοί, που προσφέρουν ποιότητα στην ομάδα και μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο». 

-το παιχνίδι της Δευτέρας: «Έχω εικόνα από τον αντίπαλο. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και κάθε ομάδα παλεύει. Είναι το ξεκίνημα της σεζόν και ο κάθε παίκτης προσπαθεί να κερδίσει τον προπονητή του. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να έχουμε καλές αντιδράσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα μας περιμένουν, με συμπαγή άμυνα και θα περιμένουν να χτυπήσουν όταν ανακτήσουν την μπάλα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή και παράλληλα να προσπαθήσουμε να φέρουμε σε ανισορροπία τις γραμμές του αντιπάλου και να είμαστε προσεκτικοί αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη. Έχει να κάνει με την επιθετικότητα και την θέληση που θα δείξουμε και να εκμεταλλευτούμε την πρώτη μας ευκαιρία ώστε να έχουμε στην συνέχεια μία διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι». 

-το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον πρώην συνεργάτη του που θα κάθεται στον αντίπαλο πάγκο: «Ο Γιώργος είναι ένα εξαιρετικό και κυρίως είναι φίλος μου. Όσο διάστημα βρίσκομαι στην Ελλάδα έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους και αυτός είναι ένας από αυτούς. Πριν και μετά το παιχνίδι είμαστε φίλοι, αλλά θα είναι μία δυνατή μάχη».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)