Οι δίδυμοι αδερφοί Winklevoss είναι οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι του Bitcoin

Ο Cameron και ο Tyler Winklevoss, οι πανομοιότυποι δίδυμοι αδερφοί που είναι διάσημοι για τη νομική διαμάχη τους με τον Mark Zuckerburg για την ιδιοκτησία του Facebook, έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι μετά την αλματώση αύξηση της αξίας του bitcoin τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την Telegraph....


Πιστεύεται ότι είναι τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που βλέπουν την επένδυσή τους να ξεπερνάει σε αξία το $ 1δις

Οι διάσημοι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ μήνυσαν  τον ιδρυτή του Facebook το 2004, υποστηρίζοντας ότι έκλεψε την ιδέα τους για το διάσημο site κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλο που η δράση τους για τον έλεγχο της εταιρείας ήταν ανεπιτυχής, τους το δικαστήριο τους επιδίκασε αποζημίωση ύψους $ 65 εκατομμυρίων (£ 48 εκ.) το 2008, από την οποία χρησιμοποίησαν 11 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσουν στο bitcoin στα 120 δολάρια το 2013.
Η κατοχή τους θεωρείται τώρα ότι αξίζει μόλις πάνω από $ 1δις, σύμφωνα με το χαρτί.

Παρά το γεγονός ότι η αύξηση της αξίας του bitcoin έχει κάνει πολλούς από τους υποστηρικτές του εκατομμύρια, τα δίδυμα Winklevoss πιστεύεται ότι είναι οι πρώτοι δημόσιοι αριθμοί που είδαν την επένδυσή τους να χτυπήσει $ 1δις.

Πέρυσι, οι αδελφοί ξεκίνησαν μια ψηφιακή πλατφόρμα για ανταλλαγή νομισμάτων που ονομάζεται Gemini, η οποία επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν bitcoin.

"Βλέπουμε το bitcoin ως δυνητικά το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο όλων", δήλωσε ο Tyler Winklevoss στους Financial Times το 2016.

Το Bitcoin έχει σπάσει κάθε ρεκόρ το 2017 φτάνοντας τα 10.000€ το Δεκέμβριο του 2017 έχοντας σχεδόν δεκαπλασιάσει την τιμή του από την αρχή του χρόνου.

Μετά την άνοδο των 11.000 δολαρίων στις 29 Νοεμβρίου, η αξία του bitcoin υποχώρησε σε σχεδόν $ 9.000, πριν ανακάμψει το Σαββατοκύριακο.

Έχει σημειώσει ένα νέο ρεκόρ ύψους 11.831 δολαρίων την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με το δείκτη τιμών Bitcoin της Coinbase, πριν πέσει απότομα και εν συνέχεια σταθεροποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί.
Πριν από κάποιους μήνες το έγκυρο σε θέματα επενδύσεων 1forex.gr είχε προτείνει μια αντίστοιχη επένδυση με μικρό αρχικό κεφάλαιο…