Σάλος με έργο τέχνης στην Γερμανία που δείχνει τον Ερντογάν με μπανάνα

0
Σε κόκκινο φόντο, με το εθνόσημο της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να φορά πουκάμισο και γραβάτα, γυμνός από τη μέση και κάτω και σκυφτός και πίσω του μια μπανάνα. Το έργο "Τούρκος Δικτάτορας" του Thomas Baumgärtel αναρτήθηκε σε περίπτερο έκθεσης στην πόλη Καρλσρούη της νότιας Γερμανίας, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις...
Τούρκος πολίτης βρέθηκε στην έκθεση και μετέδωσε με Live εικόνα στα social media το έργο, εκφράζοντας την αντίθεσή του. Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν επίσης τη δυσαρέσκεια άλλων επισκεπτών, που εστιάζουν κατά βάση στο γεγονός πως έτσι υποτιμάται η σημαία της Τουρκίας.

Μετά τις αντιδράσεις και με δεδομένη την επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου στην έκθεση την Παρασκευή, ο υπεύθυνος της γκαλερί που διατηρεί το περίπτερο στην έκθεση αποφάσισε να κατεβάσει το έργο, προς μεγάλη απογοήτευση και αντίδραση του καλλιτέχνη. "Έμαθα από το twitter, χωρίς προηγουμένως κανείς να συμφωνήσει μαζί μου, ότι κατέβηκε το έργο μου "Τούρκος Δικτάτορας" σχολίασε ο ίδιος.



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)