Υπόθεση «Novartis»: Θέλουν να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο!

Ειδικό Δικαστήριο προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την υπόθεση της Novartis αν και τα μέχρι στιγμής αποδεικτικά στοιχεία κρίνονται από αντικειμενικούς νομικούς παρατηρητές από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «δέσει» παραπομπή σε Εδικό Δικαστήριο μέσα από την Βουλή γνωρίζοντας...
ότι έχει την πλειοψηφία καθώς είναι βέβαιο ότι πλην των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής και οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή «ανταποδίδοντας» κατά αυτόν τον τρόπο στον Α.Σαμαρά τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» και το «στήσιμο» της υπόθεσης Φύσσα που οδήγησαν στην φυλακή όλη την κοινοβουλευτική ομάδα και κορυφαία στελέχη του κόμματος σε μία καθαρή και αποδεδειγμένη πολιτικο-δικαστική σκευωρία

Με αυτό το όπλο της πλειοψηφίας η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να καθίσει στο «σκαμνί» την μισή Αντιπολίτευση.

Άλλωστε με ποια αποδεικτικά στοιχεία φυλάκισαν επί 18 μήνες όλο το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή;

Και από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την αξιοπιστία των μαρτύρων:

Στον παράλληλο κόσμο των παράνομων προμηθευτών και των μιζών π.χ τα 40 εκατομμύρια ευρώ  που είπε ο μάρτυρας «Μάξιμος» ότι κατά την εκτίμησή του τόσα πρέπει να δόθηκαν στον Δ.Αβραμόπουλο για τον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για το μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό HIV, αντιστοιχούν σε πώληση το λιγότερο 2-4 δισ. ευρώ δηλαδή 1-2% στο σύνολο της συναλλαγής και όχι σε 200 εκατ. ευρώ όπως ισχυρίζεται

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατά την γνώμη μου στο χώρο της υγείας αφορούσε το διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για το μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό HIV επι υπουργίας Αβραμόπουλου. Πιο συγκεκριμένα από ό,τι θυμάμαι κατόπιν δημοσιεύματος της εφημερίδας "το Βήμα" το Δεκέμβριο του 2006 που αφορούσε ατυχές περιστατικό θανάτου από μόλυνση ασθενούς κατόπιν μετάγγισης, ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος εξήγγειλε το μεγαλύτερο διαγωνισμό που έγινε πότε στο χώρο της υγείας ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ αναφορικά με την προμήθεια διαγνωστικών τεστ μοριακού ελέγχου. Τα συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ τα διαθέτουν μόνο οι εταιρείες α) Roche και β) Chiron που ανήκει στον όμιλο Novartis. Σημειώνεται ότι η Novartis κατέχει το 30% των μετοχών της Roche και γα την συγκεκριμένη περίπτωση δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος» υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει πως «θεωρώ αδύνατο στη συγκεκριμένη περίπτωση να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40 εκατ. ευρώ».

Για τετοιο ποσό άμα δίνει τόσα ως μίζα η Novartis θα το κλείσει σύντομα το μαγαζί

Ας δούμε και την περίπτωση της βαλίτσας-τρόλει και τον Αντώνη Σαμαρά

Αναφέρουν ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, οι μίζες μεταφέρονταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες! Ωστόσο, δεν περιγράφεται πώς οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες απέκτησαν γνώση για όλα όσα έχουν καταθέσει, καθώς και ποιος είναι ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Οι τρεις μάρτυρες υποστηρίζουν ότι όλες οι μεταφορές χρημάτων γίνονταν μέσω του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή. Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιούνταν είτε μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων, είτε απευθείας στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Έτσι έχουμε βαλιτσάκι-τρόλει γεμάτο με 200ευρα και 500ευρα να περνάει εύκολα από το πάρκινγκ του Μαξίμου και να πηγαίνει στο γραφείο του Πρωθυπουργού και μάλιστα έχοντας ως χρώμα το μωβ-κίτρινο

Ένα χρώμα που θα το θυμούνταν για όλη τους την ζωή ακόμα και οι... γάτες πέριξ του Μαξίμου.

Αυτά ούτε σε ταινία του Γούντι Άλεν με τον δραπέτη που πήγε να το σκάσει από την φυλακή με ένα «πιστόλι» φτιαγμένο από σαπούνι αλλά έλιωσε από την βροχή, δεν τα βλέπουμε.

Μετα η μαρτυρία της «Κελέση» περιγράφει συναντήσεις του κ. Φρουζή με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο κ. Φρουζής είχε δύο συναντήσεις με τον κ. Δημήτρη Πτωχό, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου στις 26.9.2013 και 18.10.2013. Ο μάρτυρας αναφέρει ότι στις 21.10.2014 ο Φρουζής είχε συνάντηση με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου και στις  3.4.2014 και 14.4.2014 ο Φρουζής  συναντήθηκε με τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη. Επίσης, υποστηρίζει πως στις 8.4.2014 συναντήθηκε με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι όλες οι συναντήσεις είχαν ως στόχο να γίνει πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο κ. Φρουζής καθώς όπως υποστηρίζει δεν πληρούσε τις τυπικές υποχρεώσεις.

Εν ολίγοις όμως εκτιμήσεις αναφέρει και απλώς καταγραφή συναντήσεων.

Όσον αφορά τους φακέλους με τις δεσμίδες χρημάτων των 50.000 και 70.000 ευρώ που υποτίθεται δόθηκαν στον Α.Γεωργιάδη, που είναι τα βίντεο;

Υποτίθεται επίσης ότι πληρώθηκε με 2.000.000 ευρώ σε παράκτιες εταιρείες, έχουν εντοπιστεί τα χρήματα αυτά;

Τώρα όσον αφορά τον Μάριο Σιαλμά που του έβαλαν υποτίθεται 120.000 ευρώ στο «τσεπάκι» (μα καλά τι τσέπη είναι αυτή) επειδή λέει ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έριξε επίτηδες της τιμές των φαρμάκων προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον των φαρμακοβιομηχανιών.

Δηλαδή πίεζε τις εταιρείες για να του κάνουν καλύτερες οικονομικές προσφορές!

Δηλαδή όποιος πιέζει για να κερδίσει το Δημόσιο παίρνει μίζα;

Άρα κανείς δεν θα πρέπει να πιέζει για καλύτερες τιμές καθώς θα θεωρηθεί ότι το κάνει για να πάρει λεφτά κάτω από το τραπέζι.

Άρα όλοι πρέπει να δέχονται τις τιμές που τους λένε οι εργολάβοι

Αν κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος πιέζει για καλύτερες τιμές θα θεωρείται ως ύποπτος για το αδίκημα της δωροληψίας

ο «Μάξιμος Σαράφης» περνά και πάλι την πόρτα του γραφείου τις εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεση. «Σε συνέχεια της προηγούμενης κατάθεσής μου σας γνωρίζω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι Κωνσταντίνος Φρουζής είχαν απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους μέσω των προσωπικών τους emails» ξεκινά ο μάρτυρας μπαίνοντας απευθείας στην ουσία.

Ωστόσο η συνέχεια δημιουργεί προβληματισμό καθώς προσομοιάζει με λογικό άλμα αρκετών… χιλιομέτρων: «Από την στιγμή που είχαν τέτοια επικοινωνία στα προσωπικά τους emails αυτό μεταφράζεται στο ότι είχαν να πουν κάτι μεταξύ τους που δεν ακολουθούσε την επίσημη υπηρεσιακή οδό.

Είχαν τακτική επαφή και δια ζώσης. Χαρακτηριστική περίπτωση διακριτικής μεταχείρισης της Novartis Ελλάς ήταν η εκ μέρους του άνω υπουργού όταν πήγε στο υπουργείο Υγείας έκδοση δελτίου τιμών τον Αύγουστο του 2011 οπότε τιμολογήθηκε το GILENYA και το TASIGNA 150. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε κυκλοφορήσει και δεν είχε τιμολογηθεί κανένα άλλο φάρμακο κατά σύσταση της τρόικας προκειμένου να μην αυξηθεί η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη.

Για να επιταχυνθεί η τιμολόγηση των ανωτέρω φαρμάκων χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΒΗΜΑ 1) Νίκος Χασαπόπουλος, κουμπάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και 2) Ελενα Φυντανίδου.

Συγκεκριμένα κατόπιν εντολής της Novartis Ελλάς συστάθηκε τον Ιούλιο του έτους 2011 ένα μήνα πριν την έκδοση ΦΕΚ για τα ανωτέρω προϊόντα η εταιρεία PRESTIGE με αντικείμενο δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση. Η συγκεκριμένη εταιρεία έλαβε από την Novartis Ελλάς έργα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε διάρκεια μιας διετίας προκειμένου μεταξύ άλλων α) να προωθηθεί σε επίπεδο δημοσιότητας η κατ εξαίρεση τιμολόγηση των ανωτέρω προϊόντων μέσα στον Αύγουστο του 2011 β) καλλιεργηθεί η θετική πολιτική εικόνα του Α Λοβέρδου γ) να καλλιεργηθεί ομοίως η θετική εικόνα του Κων. Φρουζή ως υποψήφιου για την προεδρία του ΣΦΕΕ (έγινε πρόεδρος τον Μάρτιο 2012).

 Όταν ο Φρουζής εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΦΕΕ η Prestige ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του ΣΦΕΕ. Η Prestige άνηκε στην ουσία στους Χασαπόπουλο και Φυντανίδου» ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζεται: «πιθανολογώ ότι η δωροδοκία μεθοδεύτηκε ως εξής: Στις 21.7.2011 και ώρα 20:52 μμ εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον αντιπρόεδρο Κων Φρουζή προς τον τότε πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νοβάρτις Ελλάς Arnout Miguel van Amstel και τον τότε Οικονομικό Διευθυντή της Νοβάρτις Ελλάς Miguel Freire με τίτλο «Please take into account» (παρακαλώ λάβατε υπόψη).

Πιθανολογώ δεδομένης της ώρας ότι το μήνυμα εστάλη από το κινητό τηλέφωνο του Φρουζή λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός δεν γνώριζε να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφερόταν τα εξής: Ο αντιπρόεδρος ζητούσε έκτακτη αύξηση του προϋπολογισμού του τμήματός του ύψους 200.000 ευρώ (100.000 ευρώ σε δύο συγκεκριμένα κέντρα κόστους τμήματος) για τον προϋπολογισμό του 2012.

Ο Φρουζής ζητά με επιμονή αυτή την αύξηση του προϋπολογισμού έτσι ώστε η εταιρεία να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της. Σημειώνεται ότι αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ποσό θα έχει πολύ μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα με βάση τον οικονομικό δείκτη ROI. Ο Φρουζής επίσης αναφέρει ότι χρειάζεται συμμαχίες από όλα τα πολιτικά κόμματα και τους σχετικούς τομεάρχες υγείας διότι διέβλεπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ήταν κυβέρνηση συνεργασίας. Ενας επιπλέον λόγος που ζητά επιπλέον χρηματοδότηση είναι οι εκλογές του ΣΦΕΕ που θα ελάμβαναν χώρα το  πρώτο τρίμηνο του 2012».

Ωστόσο αν και το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δεν φαίνεται να περιλαμβάνει αναφορές για χρηματισμό συγκεκριμένων προσώπων ο μάρτυρας καταλήγει στο συμπέρασμα : «… θεωρώ ότι το ύψος του δώρου που έλαβε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λοβέρδος δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά».

Σε άλλο σημείο της ίδιας κατάθεσης υποστηρίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος δωροδοκήθηκε και για φάρμακο για την ωχρά κηλίδα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο τότε υπουργός έλαβε 70.000 ευρώ για έγκριση συγκεκριμένου φαρμάκου μέσω τεσσάρων διαφημιστικών εταιρειών.

Άμα ψάχνεται που είναι τα στοιχεία και εμείς την ίδια απορία έχουμε