Κυβερνοεπίθεση στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογών της Ρωσίας από 15 χώρες!

0


Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Μόσχας από κυβερνοεπίθεση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας, στοχεύοντας στο κέντρο πληροφοριών της, όπως δήλωσε η γραμματέας του σώματος.

Η ιστοσελίδα της επιτροπής δέχθηκε νωρίτερα κυβερνοεπίθεση DDoS από 15 χώρες όπως αναφέρει και το RT...
 «Καταγραφούμε αυτό που είναι στην πραγματικότητα μια κυβερνοεπίθεση κατά του κέντρου πληροφοριών μας», είπε η γραμματέας της επιτροπής Maya Grishina.

Ο ιστότοπος της επιτροπής δέχθηκε επίσης επίθεση αμέσως μετά την έναρξη της ψηφοφορίας. Η επίθεση στα δίκτυα (DDoS) ξεκίνησε περίπου στις 2 και στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος Ella Pamfilova.

Η επίθεση προήλθε από 15 χώρες σύμφωνα με την Pamfilova.

Ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Rostelecom, Mikhail Oseyevsky, δήλωσε νωρίτερα ότι οι κυβερνοεπίθεσεις σε διάφορες ρωσικές ιστοσελίδες αυξήθηκαν κατά τις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Το Σάββατο, ο ρωσικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Roskomnadzor και η διαδικτυακή πύλη ειδήσεων Lenta δέχθηκαν επίθεση.

Τι είναι το DDoS και όσα πρέπει να ξέρετε για τις επιθέσεις των χάκερ

Πρόκειται περί συντονισμένης επίθεσης σε δίκτυα ή δικτυακές εφαρμογές με άμεσο στόχο την υπερφόρτωσή τους. Είναι η πιο συνηθισμένη μορφή απειλής στο διαδίκτυο.

Για να γίνει εύκολα αντιληπτό ας δώσουμε παράδειγμα από τον τηλεφωνικό κόσμο που όλοι γνωρίζουμε.

Έστω ότι ένας φορέας διαθέτει ένα τηλεφωνικό κέντρο με γραμμές εξυπηρέτησης πελατών και κάποιοι σκόπιμα το βομβαρδίζουν με τηλεφωνήματα υπερφορτώνοντάς το και τελικά εμποδίζοντας τους πραγματικούς πελάτες από το να εξυπηρετηθούν (DoS = Denial of Service).

Αν μάλιστα αυτή η επίθεση γίνεται συντονισμένα από πολλά σημεία, τότε μιλάμε για DDoS attack, δηλαδή Distributed Denial of Service επίθεση. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει στον ψηφιακό κόσμο εναντίον μιας υπηρεσίας που προσφέρεται στο διαδίκτυο.

Αυτή η ενέργεια έρχεται στον απόηχο των εντεινόμενων σχέσεων της Δύσης με την Ρωσία, όχι μόνο για την υπόθεση της δολοφονίας του διπλού πράκτορα στην Βρετανία, Σκριπάλ, αλλά και των κατηγοριών ότι υπήρχε ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 που είχαν αδιαμφισβήτητο νικητή τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ και ηττημένη την Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)