Εξαρθρώθηκε η σπείρα των Πακιστανών που λήστευε,ξυλοκοπούσε και μαχαίρωνε πολίτες στην Ακρόπολη και στου Φιλοπάππου [Βίντεο]

0
Έξι Πακιστανοί, ηλικίας από 19 έως 34 ετών, συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι λήστευαν,ξυλοκοπούσαν και μαχαίρωναν διερχόμενους πολίτες και τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 19χρονος ομοεθνής συνεργός τους.
Το βράδυ του Σαββάτου μία ομάδα δέκα ατόμων προχώρησαν σε επίθεση εναντίον μίας παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών, στην περιοχή του Φιλοπάππου....

Οι δράστες δεν δίστασαν ακόμη να μαχαιρώσουν και έναν 19χρονο ο οποίος προσπάθησε να απωθήσει τους δράστες, αλλά χτυπήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και απειλητικοί. «Μας φώναζαν και μας απειλούσαν», είπε στους αστυνομικούς το ένα από τα θύματα.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα ζευγάρι δέχτηκε επίθεση στη Ρωμαϊκή Aγορά στο Μοναστηράκι. Ειδικότερα, δύο δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση των θυμάτων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ληστές που υπό την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Όταν ο 23χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, του επιτέθηκαν με μανία και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, κλέβοντας τελικά τα χρήματα τόσο του ίδιου όσο και της 19χρονης συντρόφου του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εξάρθρωση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Αιγάλεω. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ληστεία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν άλλοι δώδεκα Πακιστανοί, που συνεργάζονταν με τη συμμορία και κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, εδώ και δύο μήνες, διέπρατταν ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ιδίως στον λόφο του Φιλοπάππου, εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία τής περιοχής, αλλά και την περιορισμένη ορατότητα, κυρίως τις βραδινές ώρες.

Οι δράστες, που ενεργούσαν ομαδικά, αιφνιδίαζαν και περικύκλωναν τα θύματά τους, ενώ στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση των μαχαιριών που κατείχαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Παράλληλα, για να μην ταυτοποιηθούν σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, είχαν αναπτύξει δίκτυο κλεπταποδόχων στους οποίους διοχέτευαν, αμέσως μετά τις ληστείες, τα κλοπιμαία.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε ρολόγια, μία φωτογραφική μηχανή, 18 κινητά τηλέφωνα, επτά γυναικείες τσάντες, ένα σακίδιο ταξιδιού, ένας χαρτοφύλακας και ένα μαχαίρι.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχει εξιχνιαστεί μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος νεαρού αλλοδαπού στις 3 Μαρτίου 2018, και τρεις ληστείες με συνολικά δέκα θύματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.


eglimatikotita.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)