Δύσληπτη και δύσπεπτη πάστα (φλόρα)



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Φαίνεται πως μπήκαμε στον αστερισμό της περιττολογίας και της ανησυχητικής ανασφάλειας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνεχής αναφορά των "Αριστερών συγκυβερνώντων στα ηθικά πλεονεκτήματα της". Πρόσφατα ο ίδιος ο κος Πρωθυπουργός μας αποκάλυψε ότι "είμαστε από άλλη πάστα/υλικό".
Προφανώς βρίσκονταν σε κρίση μετριοφροσύνης, αυταρέσκειας και αυτοθαυμασμού.  Πάντως δεν υπήρχε λόγος να ειπωθούν αυτονόητα πράγματα επειδή οι Έλληνες -των Συριζαίων  συμπεριλαμβανομένων - έχουν πειστεί για την ηθική υπεροχή το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς, λόγω των σπάνιων υλικών του χαρμανιού της. (Σ.Σ Αδιευκρίνιστο παραμένει το πως αποκτήθηκε το εν λόγω πλεονέκτημα. Προέρχεται από κ λ η ρ ο ν ο μ ι κ ό  χ ά ρ ι σ μ α; Θεία χάριτι; Ή .... Μαρξιστική τοιαύτη;). Σε κάθε περίπτωση είναι ... χάρμα ακοής - και όχι οφθαλμών (αφού δεν το βλέπουμε στην πράξη).
Το χαρμάνι περιλαμβάνει ετερόκλητα υλικά: αριστερόστροφα με - επίπαση - (Ακρο) ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΩΝ  συγκυβερνώντων, και συγκολλητική ουσία /σάλτσα την εξουσία.
Προσφέρεται, μετά από χρόνια  στέρησης: Ήθους, αρχών, αξιών, για ξεχαρμάνιασμα. Το φαινόμενο - για να είμαι δίκαιος- δεν είναι τωρινό ή αποκλειστικό των νυν Κυβερνώντων. Αποτελεί εγγενή νοσηρή νοοτροπία οίησης των εξουσιαστών μας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ομαδοποιήσεις /ΚΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ... κοπαδιαστών οπαδών των ΠΑΕ , αλλά και της ΚΟΜΜΑΤΟΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ των ιθαγενών σε παρατάξεις. Τα  ...
χαρμανιάσματα και τα ξεχαρμανιάσματα, προξενούν - μεταξύ άλλων - χαρμολύπη και , τελικά, απογοήτευση. Αλλά και δυσαπάντητες απορίες: "Μα, αφού διαθέτουμε τόσα και τέτοια σπάνια χαρμάνια /εκλεκτά υλικά /πάστες - και πάστα φλόρα;- γιατί το τελικό προϊόν δεν τρώγεται με τίποτα; Ισχύουν οι αλληλοεκτοξευόμενες, αλληλοκατηγορίες των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ μας ότι οι ... άλλοι, οι αντίπαλοι τους είναι κοινοί συκοφάντες, λασπολόγοι, ψεύτες, κλέφτες, διαπλεκόμενοι, ανήθικοι, υποστηριζόμενοι από βοθροκάναλα; Ορισμένοι ποταποί υβριστές ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ το παραχ.... ζουν εκτοξεύοντας δυσώδη λεκτικά ευκοίλια κατ' αλλήλων. Ακούγονται  ως ρατσιστικά και έντονα αντικυβερνητικά τα σχόλια και οι ειρωνείες εναντίον του κου Πρωθυπουργού για όσα είπε (με την δέουσα "πολιτική" σοβαρότητα, την οποία επιβάλλει το αξίωμά του).

Εκτιμήθηκε ότι το παράκανε/υπερέβαλε καταφεύγοντας στην κατ' ευφημισμό  πρακτική, που θέλει το ξύδι να αποκαλείται ... γλυκάδι.
Όπως έχω ξαναγράψει εκτός από το: "ποιητική αδεία" υπάρχει και το "κομματική /εξουσιαστική αδεία". Η τελευταία -επειδή συνοδεύεται από την :"παραγραφική αδεία", επιτρέπει κάθε είδους αυταρέσκεια.
Κάπως έτσι δικαιώνεται η έμμονη αναφορά σε "ηθικά πλεονεκτήματα" "διαφορετικά υλικά" , έναντι άλλων (ή μήπως ...  άλλα αντ' άλλων;) αντιπάλων.
(Σ.Σ Προφανώς  δεν  αντιλαμβάνονται  πως στην προσπάθειά τους να πλήξουν ηθικά τους αντιπάλους τους, προσβάλλουν βάναυσα και τους Δεξιούς  τους  συγκυβερνώντες. Εκτός  και αν πείστηκαν πως οι ΑΝΕΛ - λόγω συνύπαρξης /συγχρωτισμού; - απέκτησαν αριστερή κουλτούρα , αριστεροφροσύνη και έγιναν κάπως ... ηθικότεροι).



ΥΓ Δυσεπίτευκτη η διατύπωση ηθικών διδαγμάτων μέσα στο άμεμπτο, ανεπίληπτο περιβάλλον της κομματικής ηθικοκρατίας και - παραπλανητικής- ηθικολογίας όπου - φονταμενταλιστές - ηθικολόγοι ηθικοποιούν και αγιοποιούν εαυτούς και αλλήλους, προς τέρψιν του ταλαιπωρημένου λαού /κάθε πικραμένου.