Βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου εστάλη με επιστολή στον Νίκο Κοτζιά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η σφαίρα που εστάλη στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ήταν τυλιγμένη σε επιστολή.

Η επιστολή αναφερόταν στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, ενώ σημειώνεται ότι σε λίγα 24ωρα...
ο υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στα Σκόπια, προκειμένου να συνεχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Τόσο η σφαίρα- ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου- όσο και η επιστολή, έχουν σταλεί στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, για έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε λάβει απειλητικές επιστολές, στις αρχές Φεβρουαρίου και πάλι για το ζήτημα της Μακεδονίας.

Η μια από αυτές ανέφερε «3 σφαίρες για τον Κοτζιά», ενώ η άλλη απειλούσε όσους βουλευτές ψηφίσουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Κάτι ακόμη που έχει την… σημασία του για το timing της υπόθεσης, είναι πως σε λίγα 24ωρα ο υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στα Σκόπια, προκειμένου να συνεχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Δεν πτοείται ο Νίκος Κοτζιάς

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε:

«Όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο».

Καταλήγει δε παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα. «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Τόσο το σημείωμα όσο και η σφαίρα έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας και ο συντάκτης.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις απειλές που είχε δεχθεί αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για συγκεκριμένα συστήματα που τον συκοφαντούν ώστε να τον στοχοποιήσουν, επισημαίνοντας είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.

Για τρίτη φορά

Την αποκάλυψη έκανε δημοσίευμα από Τα Νέα Σαββατοκύριακο και την επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές. Η πρώτη απειλητική επιστολή αποκαλύφθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ο αποστολέας ανέφερε ότι υπήρχαν τρεις σφαίρες για τον υπουργό Εξωτερικών και την οικογένειά του.

Ακολούθησε μία δεύτερη το ίδιο διάστημα, ωστόσο αυτή την εβδομάδα η απειλητική δραστηριότητα έχει κλιμακωθεί.