Έμμισθος σύμβουλος της Novartis o Στουρνάρας! Η σύμβαση που παραδόθηκε στην Προανακριτική

0
Τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών που είχε υπογράψει ο Γιάννης Στουρνάρας με τη Novartis προκειμένου να παρέχει έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρία αποκαλύπτει το Documento σε ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου.

Η σύμβαση παραδόθηκε...
την τρίτη από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.







Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε υπογράψει την έμμισθη σύμβαση με τη ελβετική φαρμακοβιομηχανία, την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.
Οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου, Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον έμμισθο σύμβουλο να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.
Κατά τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011.
Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση, ο Γιάννης Στουρνάρας «δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».
Η απάντηση Στουρνάρα
Δήλωση απάντηση στο δημοσίευμα του Documento εξέδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας όπου αναφέρει ότι:
«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».
Πηγή: documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)